De verschillen tussen boksen en kickboksen.

boksen-en-kickboksen-verschillen

Boksen en kickboksen

Boksen en kickboksen zijn erg aan elkaar gerelateerd. En ook al gebruik je bij beide sporten veel van dezelfde technieken, toch zul je veel verschillen tegen kunnen komen. Maar wat zijn die verschillen nou eigenlijk? PR Boxing Arnhem legt het je kort uit;

 

Het grootste verschil is dat je bij kickboksen zowel je handen als je voeten mag gebruiken. En bij boksen gebruik je alleen je handen. Dus boksen is stoten en blokkeren. En kickboksen is stoten en schoppen. Een ander verschil dat je snel zult merken is het bewegen. Bij boksen kies je er vaak voor om te bukken om een stoot te ontwijken. Bij kickboksen zal je dit minder snel doen aangezien er het risico is dat je vervolgens een schop krijgt. Daarnaast blokkeer je trappen moeilijker als je verder weg staat van de tegenstander. Bij het boksen mag je de tegenstander niet onder de gordel raken. En bij een kickbokser kan je wel het hele lichaam raken. Tijdens het boksen ligt de focus veelal op het hoofd en bij het kickboksen juist niet.

 

De techniek. Ook het manoeuvreren, bewegen en cirkelen is vaak anders tussen boksen en kickboksen. Bij het kickboksen heeft het cirkelen minder voordeel. Clinchen is een andere belangrijke defensieve methode bij het boksen, vooral gebruikt om de tegenstander te laten stoppen met aanvallen. Deze techniek heeft bij kickboksen geen invloed omdat er een grote kans is dat je door de tegenstander wordt weggeduwd. Technieken vergelijken? Bekijk de onderstaande video dan eens.

 

Boksen komt oorspronkelijk uit Griekenland en het modernere boksen kan worden terug geleid naar het Verenigd Koninkrijk. Kickboksen vind zijn oorsprong weer in Japan en is rond de jaren 50 van de 20e eeuw ontstaan. Weet jij al waar jouw voorkeur naar uit gaat? Bij PR Boxing Arnhem kan je boksen én kickboksen. Ideaal om een definitieve keuze te maken. Of wissel het lekker af! Een proefles is zo geboekt en de kosten verrekenen wij als je besluit om bij ons dit de zomer in te gaan!