Hoe bandage omdoen? En waarom windselen?

Voordat je bokshandschoenen aantrekt en ‘de ring’ in stapt, kan je er voor kiezen om in banden te wikkelen. Boksbandages zijn bijna onmisbaar voor iedereen die aan boksen/kickboksen doet. Het risico dat je als bokser of kickbokser een verwonding oploopt aan je hand/pols is hoger dan bij vele andere sporten. Bescherm daarom je handen/polsen met een goede boksbandage. Boksbandages bieden versteviging aan de pols/hand om zo blessures te voorkomen. Ook zorgen ze er voor dat je (kick)bokshandschoenen langer meegaan. Er zijn verschillende soorten banden waaronder katoenen of speciale competitie banden. Door op de juiste manier te windselen kan je jouw spieren en pezen beschermen. Ook geeft het meer steun aan de bewegingen van de pols. Special boks bandage wordt geleverd met een strip of klittenband aan het uiteinde zodat het aan zichzelf vast blijft zitten.

 

Gebruik de juiste bandage en techniek.

Zoals gezegd zijn er vele verschillende types bandage om mee te windselen. Bekijk per situatie of persoon welke juist is om te gebruiken. Of probeer alles eens om te kijken wat voor jou zelf het beste werkt en het fijnst aanvoelt. Je hebt zoals eerder genoemd bijvoorbeeld katoenen bandage. Deze zijn het meest geschikt voor regelmatig trainen. Je kan ook kiezen voor bandage met elastische vezels, al gaan die wel sneller slijten. Gel bandages/pads zijn erg gemakkelijk om aan te trekken, maar bieden minder ondersteuning omdat deze niet gewikkeld worden. Competitie bandages zijn meestal van gaas en tape gemaakt. Wat je ook gebruikt, zorg er voor dat de spanning niet te strak is. Een paar keer oefenen en je hebt het onder de knie. Zorg ook dat er geen knobbels of rimpels ontstaan, want dat zit erg ongemakkelijk. Daarnaast bescherm je de kleine botjes in je handen daardoor ook minder goed. De laatste tip is om je pols ten allen tijden recht te houden.

 

Hoe windselen voor boksen, kickboksen, MMA, Muay Thai, zelfverdediging en meer?

Onderstaande video’s zijn enkele van de vele manieren om te windselen. Kijk welke techniek het best bij jou en jouw sport past. En oefening baart kunst, zoals met alles! Via deze link vind je een tutorial met bewegende GIFjes en een stappenplan. Je kan dit makkelijk thuis oefenen zodra je de juiste benodigdheden eenmaal in huis hebt. (Engels) Ben jij er al helemaal klaar voor en heb je zin om te gaan boksen of kickboksen? Probeer eens een privé proefles bij PR Boxing Arnhem. Met de lente-aanbieding kost dit tijdelijk 20 euro. En dit bedrag verrekenen wij als je samen met ons fit de zomer in wilt gaan!

 

 


windselen-boksen