Helaas ontstaan er soms vervelende, onverwachte en/of ongewenste situaties op straat. Neem als voorbeeld het recente homo-geweld in Arnhem waarbij twee jonge mannen slachtoffer zijn geworden van mishandeling. Zelf ook geweld gebruiken is natuurlijk nooit de oplossing. Maar het is ontzettend handig als je leert om jezelf te verdedigen! Of – als je dader bent of vreest dit te worden – om je emoties te leren beheersen. Dit om te voorkomen dat je zelf (weer) dader gaat worden van zinloos geweld.

Boksen is een uitstekende manier om klappen te leren ontwijken of af te wenden. Zeker wanneer je niet de mogelijkheid hebt om te ontsnappen aan een gewelddadige situatie. Het woord ‘ontflikkeren’ gebruiken wij natuurlijk met een knipoog. Homo’s zijn geen ‘flikkers’ en  ook ‘flikkers’ zijn lang niet altijd te bang om te boksen of slachtoffer geweest van geweld. Wij gebruiken dit nu als voorbeeld om aan te geven dat boksen voor iedereen is weggelegd. Jong of oud, dik of dun, man of vrouw, ervaren of niet. Boksen gaat je onwijs veel voordelen opleveren in je leven. En voor iedereen is een oplossing op maat om te (leren) boksen bij PR boxing Arnhem!

Van alle sporten op de wereld is boksen zeker één van de zwaarste sporten ter wereld. Het is daarom geschikt voor allerlei doeleinden en het levert vele voordelen op. Enkele hiervan zijn:

– Je ontwikkelt een zeer goede (aerobic) conditie.
– Je verbrand ontzettend veel calorieën.
– Je vergoot je kracht, snelheid en hand-oog coördinatie.
– Er komt veel endorfine vrij waardoor je minder stress hebt en je beter in je vel zit.
– Boksen gaat nooit vervelen, je raakt nooit uitgeleerd.
– Het is een boost voor je zelfvertrouwen. Je zal er veel plezier in hebben, krijgt meer dan voldoende beweging en werkt aan je eigen veiligheid en discipline.

Al nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Stel je vraag of laat een bericht achter op onze website. Wij zullen die zo snel mogelijk beantwoorden. Graag zien wij u terug in onze boksschool voor een gratis proefles. Hopelijk mag PR boxing Arnhem u snel kennis laten maken met de mooie kant van de bokssport!